Štekaj finance

Anin mesečni izziv

Ana
Vas zanima kako prihranim 40 € na mesec? Sodeluj v izzivu! Na koncu pa imam za vas še darilo.

V izzivu vas sodeluje že

841

Pridruži se mi

Enostavno bo. Jaz bom predstavila svoj teden in trenutke, v katerih najdem male prihranke, vi pa boste medtem ugotovili, kje se skrivajo v vašem življenju. Celoten izziv vam bo vzel približno 8 minut. Pa začnimo ...

Sobota

Ana

Dobrooo jutro! Še dobro, da sem včeraj na poti domov skočila v trgovino in je zdaj priprava malice za na pot že globoko v delu.

Sobota

Ana

Domača malica na poti vedno premaga kupljeno.

Veste, nerada zapravljam denar na bencinskih servisih, čeprav priznam, da je kavica božanska. Ampak prav tako je moja, ki jo skuham doma. Da o sendvičih sploh ne govorim.

Koliko mesečno zapravite za malice, kavice in druge razvade na poti?
0
50

Sobota

Ana

Odpeljali smo se na sobotni potep po Sloveniji, pri čemer še ne vemo, kje bomo spali. Prav nič se ne sekiram, ker sem vklopila “spontano Ano” in se prepuščam dogajanju. S seboj imamo šotor, kuhalnik, nekaj hrane … super bomo!

Sobota

Ana

Spontanost se obrestuje.

Mimogrede smo se ustavili na lokalnem sobotnem sejmu. Uganete, kaj se nam je zgodilo? Spoznali smo starejši par, ki čisto po naključju oddaja hiško na drevesu, v kateri smo lahko prespali. Brezplačno. Poleg tega pa sta nas povabila še na večerjo. Si lahko predstavljate? Slovenija je res polna prijaznih ljudi. Krasen dan, krasen večer. Lahko noč.

Nedelja

Ana

Vikend izlet s prijatelji se je prevesil v nedeljo. Današnja noč vseeno ni bila tako mirna, kot bi si želeli. Ker nismo pričakovali dežja, smo nekatere stvari pustili izven hiške na drevesu, pod milim nebom. Lahko si predstavljate kaos, ki je nastal, ko je sredi noči zagrmelo. Ampak pustimo to. Zdaj smo že na poti proti domu.

Nedelja

Ana

Zgodnji povratek domov za mirno pripravo na nov teden.

Seveda smo se ustavili na nedeljskem kosilu. Tukaj se spet ne sklepa kompromisov. Že v petek smo vedeli, da bo kosilo eden od vrhuncev izleta. Po kosilu pa naravnost domov, saj nam vsem prija miren nedeljski večer in priprava na nov delovni teden.

Nedelja

Ana

Gospodinjska opravila so lahko zabavna.

Večino nedeljskega večera sem preživela ob likanju in s sestro na telefonu, ki s svojo šaljivostjo popestri še tako dolgočasno opravilo. Z možem me vabita na poletne počitnice, ampak le, če do takrat najdem moško družbo. Oh, sestre.

Pred spanjem nastavim še pomivalni in pralni stroj, saj je ob koncu tedna elektrika po nižji tarifi. Zakaj ne bi nekaj prihranila tudi tukaj, če lahko?

Koliko mesečno zapravite za elektriko?
0
100

Nedelja

Ana

Včasih v nedeljo zvečer telovadim. Danes pač ne.

Telovadni kotiček sem zgolj ošvrknila na poti do postelje, s knjigo v roki. Zanj bo čas v novem delovnem tednu. Lahko noč.

Ponedeljek

Ana

Ponedeljek
je dan brez kompromisov.

Dobro jutro! Seveda, ponedeljek se začne s kavico, saj je vendar začetek novega delovnega tedna. Tukaj se ne sklepa kompromisov.

Jaz grem najraje v meni ljubi lokal, v katerem si ob prebiranju novic in drsanju po mobitelu privoščim še toast in rogljiček. To je moja ponedeljkova razvada.

Ponedeljek

Ana

Pot v službo
je lepa priložnost
za prihranek.

No, potem pa je čas, da se odpravim na delo. Na sestanke se odpeljem s kolesom, namesto, da se gužvam na troli. Tukaj sem že prihranila 1,3 €. Ok, če dežuje, se tudi jaz poslužim javnega prevoza, saj nisem superwoman. A to je še vseeno cenejše od vožnje z avtomobilom.

Koliko pa vi dnevno zapravite za prevoz?
0
25

Ponedeljek

Ana

Kosilo v
ponedeljek je čas
za razvajanje.

Še vedno je ponedeljek, zato z varčevanjem ne bomo pretiravali. Ponedeljek je težek dan. Kosilo je zato spet trenutek za razvajanje. Že čez vikend se dogovorim za ponedeljkovo kosilo z eno od kolegic. Poročava vsaka o svojem vikendu in po navadi delava načrte za naslednjega ter seveda podoživljava skupne trenutke.

Ponedeljek

Ana

Zvečer je čas
za dobro serijo
in kokice. Pa
kaj! Ponedeljek
je težek dan.

Torek

Ana

Dežuje.
Juhej, kakšno fino torkovo jutro.

Pa vendar, iz postelje je treba, čeprav bi najraje brala knjigo cel dan. Že zadiši po domačem čaju. Poleg se prileže sendvič s kruhom, ki ga spečem doma. Ne ravno vsak teden, ampak včasih. 1 € s tem zagotovo pade na stran.

Torek

Ana

Vnaprej pripravljeno kosilo je okusno varčevanje.

Zaradi dežja grem danes s trolo, zato nič prihrankov. Res pa je, da imam kosilo s seboj, saj sem včerajšnjo večerjo pripravila dvojno. Pa imam spet 3 € več v žepu.

Koliko pa vi zapravite za dnevno kosilo?
0
25

Torek

Ana

Ni treba, da se šoping
vedno konča z nakupom.

Po službi se odpravim po trgovinah. Rada grem malo pogledat, kaj je novega. Včasih se zgodi, da se zaljubim v določen kos oblačila. Takrat ga enostavno kupim. Ne kupim stvari, ki so mi polovično všeč ali nekaj, kar je slabe kvalitete. Tako imam oblačila za dolgo časa in jih kombiniram v skladu s trenutnimi trendi. Saj vsi vemo, da moda kroži. Verjetno s tem kaj prihranim, ampak tega ne počnem zato.

Potem pa sledi samo še preprosta večerja, s katero nahranim utrujeno nakupovalno telo in nekaj minut branja. Lahko noč.

Sreda

Ana

Ujeli ste me sredi tedna, ko ravno s kolesom hitim na sestanek. In to ne bo zadnji danes. Nimamo kaj, sreda je vrhunec tedenske akcije, zato komaj čakam, da pridem domov in nadaljujem načrtovanje mojega azijskega popotovanja.

Sreda

Ana

Spontano planiranje pomeni organiziran užitek.

Vedno imam pred seboj nekaj, česar se veselim. Trenutno je to potovanje po Aziji, ki ga načrtujem že kar nekaj let. Najboljše je, da je že načrtovanje polno užitkov, saj mi že samo raziskovanje azijskih dobrot cedi sline in me spravi v dobro voljo. Zato načrtujem vsakič, ko imam težek dan. Seveda pa, bolj se organiziram, manj bom zapravila, saj so cene vedno nižje, če rezerviram prej.

Koliko približno dnevno zapravite na daljšem potovanju?
0
150

Sreda

Ana

Današnja večerja je tudi jutrišnje kosilo.

Ko pridem domov si večerjo pripravim z zelenjavo z domačega vrta. Babica me je navdušila, da na balkonu gojim paradižnik, solato in drugo zelenjavo. Poleti mi tako ni treba vsak dan na tržnico, pozimi pa je moja ozimnica kar zajetna. Recimo, da s tem pri današnji večerji prihranim 4 €.

Zdaj je čas za planiranje in raziskovanje v postelji, s prenosnikom na eni in hrano na drugi strani. Noč!

Četrtek

Ana

Bližje je vikend,
večja je motivacija.

Četrtek je že bližje koncu tedna, zato je motivacija na vrhuncu. Predvsem motivacija za druženje, seveda. Po službi sem že dogovorjena s puncami.

Četrtek

Ana

Enkrat častiš in “trpiš”, potem štirikrat uživaš.

Danes je kolegica povabila na druženje. Imamo super dogovor. Vsakič povabi, organizira in plača ena. Tako vsaka od nas enkrat “trpi” in štirikrat brezskrbno uživa. Vsekakor bolje, kot vsakič deliti račun in se čudno gledati. Dokazano. Mogoče grem s tem včasih malo v minus, ampak dolgoročno se vse poravna.

Četrtek

Ana

Domač kotiček za vadbo je ogromen korak stran od preznojenih ljudi.

Zvečer sledi domači fitnes. Nažgem glasbo in opravim domačo telovadbo. Sem si naredila čisto preprost kotiček za vadbo. Žoga, nekaj uteži, majhna klop in podlaga. Daleč od mesečnih stroškov fitnesa ali skupinskih vadb in še dlje od preznojenih naprav. Bi rekla, da s tem ob vsaki vadbi prihranim 5 € in kar nekaj živcev.

Koliko mesečno zapravite za fitnes ali druge vadbe?
0
100

Četrtek

Ana

Zvečer je čas za film. Ups, mesečna naročnina na video vsebine na zahtevo me nekaj stane, ampak ni boljšega kot hrana v postelji ....

Petek

Ana

Končno
petek.

Zjutraj ne izgubljam časa, da bo čimprej konec delovnega tedna. Kavica gre z mano, zajtrk prav tako. Nasmeh je na obrazu, saj se že veselim popoldneva.

Petek

Ana

Petkovo popoldne je rezervirano za ...

Hja, vsak petek je drugačen. Čeprav ste mogoče dobili občutek, da živim v rutini, temu, vsaj ob koncu tedna, ni tako. Rada recimo preverim ali obstaja kakšna ugodna “last minute” karta za koncert v bližini ali si pripravim piknik košaro in se s knjigo odpeljem v park. Ampak danes sem se odločila za savno. To je moja razvada, pri kateri ne sklepam kompromisov. V tem primeru cenim čistočo, zasebnost in mir, ki zahtevajo nekaj več denarja.

Koliko pa vi mesečno zapravite za podobne razvade ob koncu tedna?
0
100

Petek

Ana

Uf, kako zelo je prijalo. Delovni teden je že pozabljen. Na poti domov sem mimogrede skočila še na pijačo s kolegi, ki so me razveselili z že izdelanim načrtom za vikend. Prav fino je, ko se organizirana Ana lahko prepusti načrtom drugih. Spakiram in grem spat.