Najboljši viri in nasveti za sprejemanje preudarnih odločitev pri upravljanju denarja – od finančnih ciljev do njihove uresničitve.

V letu 2020 smo pekli kruh po tradicionalnih receptih, se preizkusili v striženju, se lotili opremljanja doma … V nenavadnih razmerah smo na svojevrsten način izzvani, da se učimo novih stvari. 

Zato je sedaj odlična priložnost, da prevetrimo tudi svoje finančne odločitve in ravnanje z denarjem.

V nadaljevanju vam ponujamo 5 odličnih izhodišč, kako se lahko na dostopen in preprost način seznanite z bolj preudarnim in odgovornim upravljanjem financ. Preverite izbrane predloge, s katerimi boste v novem letu sprejemali še boljše finančne odločitve.

1. Še nimate finančnih ciljev?

Jasna določitev finančnih ciljev je prvi korak do vaše finančne neodvisnosti. Jih že imate? Če ne, jih znate določiti? Če odlašate z definiciljo ciljev, za katere ste pripravljeni varčevati dlje časa, preverite praktične nasvete, kako jih oblikovati in tudi uresničiti.

2. Finančna rezerva

Se vam kdaj zdi, da vas življenje ravno po odločitvi, da začnete varčevati, rado preseneti z nujnimi stroški? Nepričakovanih dogodkov v življenju ne moremo preprečiti, zato je pomembno, da smo nanje pripravljeni. Vsem svojim strankam priporočamo, da pred vlaganjem, najprej poskrbijo za finančno rezervo. To je denar, ki ga načrtno varčujete za nepričakovane situacije. Odkrijte, koliko denarja potrebujete za nujne primere.

3. Znebite se napak, ki jih boste obžalovali

Če želite spremeniti svoje ravnanje z denarjem in vam ne uspeva najbolje, preverite, ali tudi vi delate katero izmed 7 najpogostejših finančnih napak. Poskrbite, da jih odpravite pravočasno, preden bodo imele dolgoročen vpliva na vaše finance. Tako se lahko bolj samozavestno podate na pot do finančne varnosti.

4. Majhni zneski, velike želje

Prednost vlaganja in plemenitenja premoženje je v tem, da vaš denar dobi dolgoročno priložnost za rast. Tako lahko tudi majhni redni zneski tekom 10 ali 15 let zrastejo v prihranke, s katerimi lahko uresničite tudi velike želje. Seznanite se z nekaj praktičnimi nasveti, kako varčevati in vlagati z malo denarja. Veste, da pri Triglav Skladih lahko vlagate že z 30 EUR mesečno?

5. Izpostavljeno

Za premišljene finančne odločitve je pomembno, da imate zanesljiv vir informacij iz sveta financ. Finančni strokovnjaki Triglav Skladov v rubriki Izpostavljeno z bralci redno delijo vpoglede v dogajanja na kapitalskih trgih in naložbena priporočila. V rubriki pogosto delimo tudi prispevke, objavljene v časopisih Finance ali Delo, do katerih brez spletne naročnine ne morete dostopati.

Naj bo 2021 oblikovano po vaši meri

Zgornji predlogi so zgolj priporočila, kako se lotiti boljšega upravljanja denarja. Za njihovo uresničitev še vedno potrebujete kvalitetno zasnovan načrt, ki vam bo pomagal uresničiti življenjske cilje.

Pridobite svoj personalizirani varčevalni načrt, ki ga strokovnjaki Triglav Skladov pripravijo posebej za vas – skladno z vašimi željami in varčevalnimi preferencami.

Naj bo leto 2021 oblikovano po vaši meri!