V Gozdu srčnosti ste posadili že

1025

dreves z osebnimi posvetili

Zate bomo v okviru akcije Pomladimo gozdove posadili drevo v Gozdu srčnosti.

Sledi profilu Triglav Skladi, nato pa na gozdsrcnosti.si oddaj obrazec z osebnim posvetilom.

Čisto preprosto in brez vsakršnih obveznosti.

Zapiši srčno misel
in drevo nameni ljubljeni osebi.

V obrazec vpiši svoje ime in ime partnerja, zvestega prijatelja, otroka ali starega starša, sodelavca, neuslišane ljubezni, simpatije ali svojega štirinožnega prijatelja, ki mu posvečaš drevo srčnosti.

Dodaj še osebno posvetilo, ki bo spremljalo posaditev sadike.

Mlado drevo bo spomnilo tebe in nas, kako pomembno je vlagati v prihodnost in želje.

Sadike za vse sodelujoče brezplačno zagotovijo Triglav Skladi. Za sodelovanje ni potreben nakup oz. vlaganje v vzajemne sklade.

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za sodelovanje v aktivaciji potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.
Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.
Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. - za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Srčne misli

MAMI

Tvoja domača marmelada je v kozarce spravljena ljubezen. Hvala ti, mami, in naj najini skupni spomini rastejo tako kot to mlado drevo!

Jure

MANCA

Kljub tvoji sramežljivi naravi in dejstvu, da ti včasih ne pusti odpreti tvojih občutkov do mene, vse vidim v tvojih očeh. O ljubezni, ki jo imaš do mene, govorijo bolj kot besede. Draga, ljubim te veliko in še bolj.

Irenej

REX

Sedaj nisi več med nami. Veselo in brez bolečin tekaš med oblaki in se podiš za žogicami, ki so jih pozabili ostali psi. Življenje brez tebe je pusto, vendar ostajajo spomini. Rex, bodi priden še naprej.

Tina

IZAK

Kmalu se nam boš pridružil in postal član najine družine. Mami in tati te že nestrpno pričakujeva, mali Izak, zato ti namenjava to drevo, ki bo rastlo skupaj s tabo.

Milena in Darjo

BABI IN DEDI

Skupaj jih štejeta že 160. Vajina ljubezen premaguje čas in nas uči, kako pomembno je stati eden drugemu ob strani v lepih in težkih trenutkih.

Vajini vnučki

MIRELA

Ljubica moja, za tvojo petdesetko prav posebno darilo. Naslednje leto pa se sprehodiva ob njem in nazdraviva na še eno desetletje.

Matic

Drevesa srčnosti
za ljubljene osebe

V Gozdu srčnosti ste posadili že

1025

dreves z osebnimi posvetili

Sodeluj v akciji
Pomladimo gozdove 2021

Slovenski gozdovi so prostor, kjer se naše dihanje umiri. Kjer naravi zaupamo, da s stalno rastjo bogati naše življenje. Tu nas prevzame želja, da poskrbimo za prihodnost in najbližje.

Sodeluj v akciji tudi ti in z deljenjem osebnih sporočil za ljubljene osebe omogoči nam, da v zameno posadimo mlado sadiko avtohtone slovenske vrste. Skupaj lahko zagotovimo, da bodo naši gozdovi ostali prostor druženja, aktivnosti in bogate naravne dediščine.

Avtohtone vrste v
Gozdu srčnosti

Macesen

Larix decidua

Je naš edini iglavec, ki jeseni postane zlatorumene barve in pozimi odvrže iglice. Macesnov gozd je svetel, saj krošnje prepuščajo veliko svetlobe, iglice na tleh pa omogočajo mehak korak. Po ljudskem verovanju v macesnovih gozdovih domujejo gozdne vile, zato moramo nanje še posebej paziti.

Smreka

Picea abies

Je najbolj številčna drevesna vrsta pri nas. Najdemo jo povsod, z izjemo suhega obalnega pasu in močvirnatih predelov Panonske nižine. Sadimo jo predvsem zaradi mehkega in prožnega lesa. Najdebelejša smreka je Bohinjska kraljica, ki ima premer kar 169 cm.

Bukev

Fagus sylvatica

Je v naših gozdovih izredno pogosta. Če bi gozdove povsem prepustili naravnemu razvoju, bi bukev predstavljala kar 58 % vsega drevja. Deblo ima sivo in gladko skorjo, ki jo zlahka prepoznamo. Mlada drevesa rada rastejo v senci drugih dreves in tako soustvarjajo mešane gozdove. Občutljiva je na sončne opekline.

Jerebika

Sorbus aucuparia

Je gozdno drevesce, ki ga velikokrat srečamo tudi v urejenih vrtovih. Maja jo krasijo številna bela socvetja, ki dopolnijo zeleno lepoto gozda. Kasneje razvije živo rdeče plodove, ki so v večjih skupinah toliko bolj opazni in jih ne moremo spregledati. Zraste tudi do 15 metrov visoko.

Narava s stalno rastjo bogati naše življenje.

Ekološko naravnani ljubitelji narave, ki se zavedate, da v okolju puščate svoj odtis in ga skušate čim bolj zmanjšati: izberite sklad, ki investira sredstva v delnice podjetij, ki so v svoji panogi med vodilnimi na področju družbene odgovornosti.

Prava izbira za vse, ki želite del svojih privarčevanih sredstev plemenititi z naložbami v bolj zeleno socialno in družbeno okolje, potrošniške navade in življenjski slog.

Spoznaj sklad Triglav Zeleni