Jutranja budilka

Osveženo: 24. maja 2022
Na včerajšnji trgovalni dan je ameriški delniški indeks S&P 500 zrasel za 1,86 %, Dow Jones Industrial Average je zrasel za 1,98 %, tehnološki Nasdaq pa za 1,59 %. Evropski Euro Stoxx 50 je prav tako zrasel (in sicer za 1,40 %), hongkonški indeks Hang Seng pa je zabeležil izgubo v višini 1,9 %. Cena zlata je zrasla za 0,33 %, cena referenčne terminske pogodbe za nafto pa je padla za 2,33 %.
Iz podjetja Starbucks so sporočili, da zapuščajo ruski trg po 15-letih. Starbucks se pridružuje naraščajočemu seznamu zahodnih podjetij, ki so zapustili Rusijo. Trenutno na tem seznamu še ni slovenskih podjetij.
Izbruh virusa opičjih koz v Severni Ameriki in Evropi se širi predvsem prek spolnih odnosov med moškimi z okoli 200 potrjenimi in sumljivimi primeri v vsaj desetih državah, so v ponedeljek sporočili uradniki Svetovne zdravstvene organizacije.
Belgija je postala prva država, ki je uvedla obvezno 21-dnevno karanteno za bolnike z opičjimi kozami, saj so se primeri bolezni razširili po vsem svetu.
Naložbeni komentar

Obeti za drugo četrtletje 2022: Naložbeni komentar

V tokratnem Naložbenem komentarju poleg povzetka dogajanj v preteklem četrtletju in predstavitve obetov za drugo letošnje četrtletje osvetljujemo tudi najaktualnejšo naložbeno temo – inflacijo. Nekaj iztočnic sledi v nadaljevanju, celoten komentar pa si lahko preberete na spodnji povezavi.

PRENESI NALOŽBENI KOMENTAR

Naložbeni komentar

Obeti za drugo četrtletje 2022: Naložbeni komentar


PRENESI NALOŽBENI KOMENTAR

Najbolj brano

Bodite obveščeni

Ne zamudite naslednje naložbene priložnosti. S prijavo na e-novice prejmete 1 URO BREZPLAČNEGA SVETOVANJA, le izpolnite polje telefonska številka. Prijavite se in ostanite vedno na tekočem.