Jutranja budilka

Osveženo: 24. septembra 2021
Na petek, zadnji trgovalni dan prejšnjega tedna, je ameriški delniški indeks S&P 500 zrasel za 1,21 %, tehnološki Nasdaq za 1,04 % in Dow Jones Industrial Average za 1,48 %. Evropski Euro Stoxx 50 je zrasel za 1,08 % in hongkonški Hang Seng za 1,19 %. Cena je zrasla tudi nafti, za 1,40 %, ter padla zlatu za 1,43 % (merjeno v lokalnih valutah.
Včeraj smo bili vlagatelji po vsem svetu v pričakovanju novice, ali je kitajski nepremičninski gigant Evergrande poplačal obresti v vrednosti 83 milijonov $ na svoje, v dolarjih denominirane obveznice, ki zapadejo marca prihodnje leto. Za zdaj bomo na epilog morali počakati, saj pri Evergrandu še ne želijo komentirati ali je do poplačila dejansko prišlo ali ne.
Podjetja Daimler, Stellantis in TotalEnergies bodo združila moči v evropskem skupnem vlaganju, vrednem 8,2 milijarde $.  Cilj partnerstva bo zagotovitev potrebnih zalog za Mercedesov električni program. Mercedes bo v novo nastalem podjetju, imenovanem Automotive Cells Company imel 33-odstotni lastniški delež. Cilj podjetja je proizvesti 120 gigavatov energije v Evropi, do konca desetletja.
Včeraj je Evropska komisija razkrila nov predlog revidirane direktive o radijski opremi. Kot pričakovano regulatorji želijo, da vsi proizvajalci sprejmejo USB Type-C, kar se je do neke mere že zgodilo organsko. Od leta 2009 si Evropska komisija prizadeva za skupno rešitev za polnjenje mobilnih naprav. V zadnjem desetletju se je število standardov za polnilne kable zmanjšalo z več kot 30 na le tri.
Naložbeni komentar

Obeti za tretje četrtletje 2021: Naložbeni komentar

V tokratnem Naložbenem komentarju poleg povzetka dogajanj v preteklem četrtletju predstavljamo obete za tretje letošnje četrtletje. Glavni poudarki so navedeni v nadaljevanju, celoten komentar pa si lahko preberete na povezavi.

PRENESI NALOŽBENI KOMENTAR

Naložbeni komentar

Obeti za tretje četrtletje 2021: Naložbeni komentar


PRENESI NALOŽBENI KOMENTAR

Najbolj brano

Bodite obveščeni

Ne zamudite naslednje naložbene priložnosti. S prijavo na e-novice prejmete 1 URO BREZPLAČNEGA SVETOVANJA, le izpolnite polje telefonska številka. Prijavite se in ostanite vedno na tekočem.