Jutranja budilka

Osveženo: 26. novembra 2021
Na včerajšnji trgovalni dan so ameriški delniški indeksi zaradi zahvalnega dne ostali zaprti. Evropski Euro Stoxx 50 je zrasel za 0,40 %, hongkonški Hang Seng pa za 0,22 %. Zlato je na drugi strani ostalo nespremenjeno, nafta pa je padla za, 46 % (merjeno v lokalnih valutah)
Kitajski regulatorji so podjetju Didi Global naročili, naj umakne delnice iz javne kotacije na borzah v ZDA. Razlog naj bi bil strah pred uhajanjem občutljivih podatkov kitajskih državljanov. V podjetju bi se lahko odločili za “privatizacijo” ali uvrstitev delnic na borzo v Hong Kongu.
Svetovna zdravstvena organizacija spremlja novo različico koronavirusa s številnimi mutacijami ter načrtuje poseben sestanek, na katerem bi razpravljali o tem, kaj lahko pomeni za cepiva in zdravljenje. Različica, imenovana B.1.1.529, je bila po podatkih WHO-ja odkrita v Južni Afriki.
Nemška centralna banka je v četrtek opozorila na nevarno visoke cene na stanovanjskem trgu in ga označila za "posebno ranljivega", saj cene nepremičnin še naprej naraščajo. Pojavljajo se pomisleki, da banke zaradi precenjenosti v sektorju nepravilno ocenjujejo dejanske vrednosti nepremičnin in so zato bolj izpostavljene prihodnjim prilagoditvam cen.
Naložbeni komentar

Obeti za zadnje četrtletje 2021: Naložbeni komentar

V tokratnem Naložbenem komentarju smo se dotaknili kitajske regulatorne poplave. Kot običajno povzemamo dogajanje v preteklem četrtletju in predstavljamo obete za zadnje letošnje četrtletje. Med drugim podrobneje pišemo o:

PRENESI NALOŽBENI KOMENTAR

Naložbeni komentar

Obeti za zadnje četrtletje 2021: Naložbeni komentar


PRENESI NALOŽBENI KOMENTAR

Najbolj brano

Bodite obveščeni

Ne zamudite naslednje naložbene priložnosti. S prijavo na e-novice prejmete 1 URO BREZPLAČNEGA SVETOVANJA, le izpolnite polje telefonska številka. Prijavite se in ostanite vedno na tekočem.