Jutranja budilka

Osveženo: 18. junija 2021
Na včerajšnji trgovalni dan je ameriški indeks S&P 500 ostal nespremenjen, tehnološki Nasdaq je zrasel za 0,87 %, DJIA pa se je znižal za 0,62 %. Nemški DAX je zrasel za 0,11 %. Padce so beležili tudi zlato za 2,10 % nafta za 1,51 % ter baker za 4,82 %. (merjeno v lokalnih valutah)
ZDA je razglasila, da bo za razvoj COVID-19 terapij namenila 3,2 milijarde $. Denar je namenjen pospeševanju kliničnih preiskav, proizvodnji zdravil in boju z ostalimi virusi, ki imajo pandemski potencial.
Cene surovin so padle, tokrat zaradi pritiskov Kitajske na surovinske špekulante ter načrta sproščanja nacionalnih rezerv bakra, aluminija in cinka. Kitajska z ukrepi želi zaustaviti rast cene surovin. K padcu prispeva tudi krepitev ameriškega dolarja.
Povprečna obrestna mera priljubljenih 30-letnih hipotekarnih posojil se je v ZDA povzdvignila na 3,25%. Gre za reakcijo na Fed-ovo zasedanje v sredo, kjer je Jerome Powell javnosti namignil, da namerava Fed hitreje opustiti ultra spodbujevalno monetarno politiko.
Naložbeni komentar

Obeti za drugo četrtletje 2021: Naložbeni komentar

V tokratnem Naložbenem komentarju poleg povzetka dogajanj v preteklem četrtletju predstavljamo obete za drugo letošnje četrtletje. Celoten komentar si lahko preberete na povezavi.

PRENESI NALOŽBENI KOMENTAR

Naložbeni komentar

Obeti za drugo četrtletje 2021: Naložbeni komentar


PRENESI NALOŽBENI KOMENTAR

Najbolj brano

Bodite obveščeni

Ne zamudite naslednje naložbene priložnosti. S prijavo na e-novice prejmete 1 URO BREZPLAČNEGA SVETOVANJA, le izpolnite polje telefonska številka. Prijavite se in ostanite vedno na tekočem.