Jutranja budilka

Osveženo: 21. oktobra 2020
Bela hiša in Demokrati se uspešno bližajo dogovoru o novem paketu pomoči zaradi koronavirusa, saj je predsednik Trump dejal, da je kljub nasprotovanju republikanske stranke pripravljen sprejeti velik paket, za katerega se zavzemajo Demokrati. To je nekoliko oslabilo dolar, kljub temu pa se pričakuje, da bo morebitna fiskalna spodbuda imela zgolj kratkoročen vpliv na dolar, saj bo večja poraba podprla ameriško gospodarstvo in izboljšala razpoloženje na trgu ter posledično vlagatelje spodbudila k naložbam v bolj tvegana sredstva.
Pričakovanja glede novega paketa pomoči za koronavirus v kombinaciji z nižjo vrednostjo dolarja so vplivala na ceno zlata. Ker naj bi zlato ščitilo pred inflacijo in razvrednotenjem valut, je njegova cena narasla za 0,3 %, na 1.912,11$ za unčo. Premiki v pogajanju glede ameriškega fiskalnega stimulusa pa bodo očitno pozitivno vplivali tudi na današnje evropske kapitalske trge.
Po presenetljivem porastu ameriških zalog surove nafte, so se cene nafte včeraj znižale, kar stopnjuje pomisleke glede prenasičenosti svetovne oskrbe z nafto.
General Motors je v svoji liniji razkril nov avtomobil in sicer 2022 GMC Hummer EV sport utility truck, ki naj bi po njihovih navedbah združeval zmogljivost eksotičnega športnega avtomobila z resnimi terenskimi in tehnološkimi sposobnostmi. Njegova posebnost je, da je to prvi Hummerjev električni avtomobil, ki naj bi konkuriral predvsem Teslinemu Cybertrucku, Rivianovemu R1T in nekaterim Fordovim avtomobilom v tem segmentu.

Naložbeni komentar

Obeti za četrto četrtletje 2020

Bodite obveščeni

Ne zamudite naslednje naložbene priložnosti. Prijavite se na e-novice in ostanite vedno na tekočem.