Jutranja budilka

Osveženo: 15. januarja 2021
Včerajšnji trgovalni dan je bil negativen za ameriške delniške indekse. S&P 500 je namreč padel za 0,38 % in tehnološki Nasdaq za 0,12 %. Bolje se je odrezal nemški DAX, kateremu je vrednost zrasla za 0,35 %. Vrednost je zrasla tudi nafti in zlatu, prvi za 1,53 % in slednjemu za 0,05 % (merjeno v lokalnih valutah).
Uradni kitajski gospodarski podatki o bruto domačem proizvodu v zadnjem četrtletju lanskega leta bodo objavljeni v ponedeljek. Pričakuje se medletni skok BDP za 6,1 %, kar je več od 4,9-odstotne gospodarske rasti, ki smo jo zabeležili v prejšnjem četrtletju.
Novoizvoljeni ameriški predsednik Joe Biden je včeraj razkril podrobnosti o predlogu 1,9 bilijona $ težkega paketa za pomoč gospodarstvu pri spopadanju s posledicami pandemije koronavirusa. Predlog z imenom Ameriško Reševanje vključuje znane spodbujevalne ukrepe s ciljem pomagati družinam in podjetjem, dokler precepljenost populacije ne bo zadostna za vrnitev v normalen vsakdan. Predlog je eden izmed dveh paketov pomoči, ki jih Biden namerava sprejeti v prvih nekaj mesecih svojega predsedovanja.
Zadnje kitajsko podjetje na Trumpovem črnem seznamu je kitajski proizvajalec pametnih telefonov Xiaomi. Tako tudi za delničarje tega kitajskega podjetja velja izvršna odredba, da do 11. novembra letos prodajo svoje deleže kateregakoli podjetja s črnega seznama. To bo velik udarec za Xiaomi, ki se je v tretjem četrtletju lanskega leta zavihtel na tretje mesto največjih proizvajalcev pametnih telefonov na svetu.

Naložbeni komentar

Obeti za 2021: Naložbeni komentar


PRENESI NALOŽBENI KOMENTAR

Bodite obveščeni

Ne zamudite naslednje naložbene priložnosti. Prijavite se na e-novice in ostanite vedno na tekočem.