Varčevalni načrt je oblika dolgoročnega varčevanja z višjimi pričakovanimi donosi. Namenjen je vlagateljem, ki želite v sklade investirati mesečno, z rednimi vplačili v določeni višini. Tako varčevanje je preprosto in je podobno bančnemu depozitu, ko mesečno na račun položite določeno vsoto, ki ne vpliva na vaš življenjski slog.

Zneski mesečnih vplačil so lahko nizki, že od 30 EUR dalje, ali višji. Vse je odvisno od vaših finančnih zmožnosti in končnega cilja ob zaključku vlaganja.

Pomembna razlika med bančnim depozitom in varčevalnim načrtom

Medtem ko je sistem mesečnih vplačil podoben, se donosi med bančnim depozitom in varčevalnim načrtom izredno razlikujejo. Obrestne mere depozita so v primerjavi z dolgoročnim vlaganjem v izbrani sklad izredno nizke in ne omogočajo višjih donosov.

Varčevalni načrt se tako pokaže kot izjemno učinkovit, vendar še vedno preprost način, da privarčujete znesek, ki ga za uresničenje želja potrebujete v prihodnosti.

Kakšne so prednosti varčevalnega načrta?

  • Varčevanje z varčevalnim načrtom je fleksibilno in popolnoma prilagojeno vašim finančnim zmožnostim.
  • Stalna ugodnost pri dolgoročnem mesečnem vlaganju so 50 % nižji vstopni stroški. V nasprotju z enkratnimi višjimi vplačili, kjer je to mogoče zgolj ob posebnih akcijah.
  • Upravljanje naložb prepustite izkušenim strokovnjakom, ki zanje poskrbijo na najbolj učinkovit način in omogočijo brezskrbno in zaupanja vredno vlaganje.
  • Če se vam v življenju pojavijo nepričakovane težave, lahko vplačevanje začasno prekinete.
  • Privarčevana sredstva niso vezana in jih lahko po potrebi kadar koli dvignete.
Img 1

Kako zagotovimo varnost vaših naložb?

  • S stalnim spremljanjem dejavnosti na svetovnih finančnih trgih, političnih in geopolitičnih stanj in sprotnim predvidevanjem vplivov na naložbe.
  • Z aktivnim upravljanjem, ki omogoča, da z nepristranskim informiranjem skupaj sprejemamo nadaljnje optimalne naložbene korake.
  • Na osnovi bogatih izkušenj in temeljitih analiz podobnih dogodkov v preteklosti znamo sprejemati premišljene odločitve.
  • Prerazporeditve sredstev, ki spremenijo razpršitev imetja znotraj izbranega sklada, izberemo objektivno, ko je treba zaščititi sredstva vlagateljev.
  • Pri dolgoročnem vlaganju v izbrane naložbe je nihajnost brez pomena, saj na donose skozi prizmo daljšega časovnega obdobja nima pomembnega vpliva.
Img 1

Kakšni pa so stroški ob vlaganju?

Varčevalni načrt Triglav Skladi je stroškovno zelo ugoden način investiranja. V času trajanja varčevalnega načrta ste vlagatelji deležni posebne ugodnosti, 50% popusta na vstopne stroške. Poleg mesečnih vplačil lahko v varčevalni načrt pod enakimi pogoji vplačate tudi dodatna presežna sredstva.

18 različnih skladov in neskončno individualnih kombinacij za vse okuse in potrebe

Izbira prave kombinacije skladov je pomemben korak. Najprej morate ugotoviti, kakšen tip vlagatelja ste. Imate izkušnje ali bi tehnično plat raje prepustili izkušenim strokovnjakom? Prioriteto dajete varnosti naložb ali čim višjemu dobičku? Odgovori na ta vprašanja hitro orišejo vaš tip vlagatelja.

Pri Triglav Skladih lahko izbirate med 18 aktivno upravljanimi skladi. Primerno naložbo zlahka najdete vsi, ki sredstev nočete izpostavljati večjim tveganjem, in ti, ki ste določena tveganja pripravljeni sprejeti. Dolgoročnejše naložbe pa omogočajo, da k vlaganju v vzajemne sklade Triglav Skladov pristopite tudi vlagatelji, ki si želite nadpovprečnih donosov in ste zato ob vlaganju pripravljeni sprejeti večja nihanja v vrednostih vloženega imetja.

Pridobite personalizirani varčevalni načrt

Mogoče šele razmišljate o vlaganju in niste prepričani, katera naložba je prava za vas. Veste pa, da želite privarčevani denar aktivno oplemenititi.

V pomoč vam je lahko personalizirani varčevalni načrt, ki ga izdelamo posebej za vas. Skupaj opredelimo vaše trenutne finančne zmožnosti, zastavimo želene cilje in poiščemo možnosti za njihovo izpolnitev glede na trenutne finančne priložnosti ter seveda tveganje, ki ste ga kot vlagatelji pripravljeni sprejeti.

Tako lahko v celoti in enostavno razumete delovanje svojih naložb, pričakovane donose in tveganja. Pridobite personaliziran brezplačni varčevalni načrt – naročite ga sedaj.

Zaslužite si za svoje želje.

Ste kdaj sanjali o najnovejšem profesionalnem fotoaparatu, o novem supu, večmesečnem potovanju po Aziji ali prenovi stare hiše v družinski lasti? Veliko ljudi sanjari, želje pa izpolnijo le tisti, ki naredijo prvi korak - zato izdelajte svoj finančni načrt.

Izpolnite spodnji obrazec in na vaš e-mail naslov boste prejeli personaliziran varčevalni načrt.