Varčevalni načrt je oblika dolgoročnega varčevanja. Namenjen je vlagateljem, ki želite v sklade investirati mesečno, z rednimi vplačili v določeni višini. Tako varčevanje je preprosto in je podobno bančnemu depozitu, ko mesečno na račun položite določeno vsoto, ki jo lahko pogrešate.

Zneski mesečnih vplačil so lahko nizki, npr. samo 30 EUR, lahko pa so tudi višji. Vse je odvisno od vaših finančnih zmožnosti.

Pomembna razlika med bančnim depozitom in varčevalnim načrtom

Medtem ko je sistem mesečnih vplačil podoben, pa se donosi med bančnim depozitom in varčevalnim načrtom izredno razlikujejo.

Varčevalni načrt se tako pokaže kot enostaven in učinkovit način, da privarčujete znesek, ki ga želite imeti v prihodnosti.

Kakšne so prednosti varčevalnega načrta?

  • Varčevanje z varčevalnim načrtom je fleksibilno in popolnoma prilagojeno vašim finančnim zmožnostim.
  • Vložena sredstva rastejo znotraj podskladov krovnega sklada in vam ob dolgoročnem vlaganju omogočajo, da prihranite pri vstopnih stroških (v primerjavi z občasnimi enkratnimi vplačili).
  • Za vložen denar skrbijo naši strokovnjaki. Jamčimo vam, da bo za vaše naložbe poskrbljeno v najbolj učinkoviti meri, ki vam bo omogočila brezskrbno in zaupanja vredno vlaganje.
  • Če se vam v življenju pojavijo nepričakovane težave, lahko vplačevanje tudi začasno prekinete.
  • Privarčevana sredstva niso vezana in jih lahko po potrebi kadar koli dvignete.
Img 1

Kakšni pa so stroški ob vlaganju?

Družbe za upravljanje so upravičene zaračunati vstopne in izstopne stroške. Torej, ob začetku vlaganja in ob izplačilih vam izbrana družba zaračuna določen odstotek vrednosti vplačila ali izplačila. Ti stroški so jasno opredeljeni v stroškovnikih lestvicah vstopnih in izstopnih stroškov, lahko pa se spremenijo med različnimi akcijskimi ponudbami.

Naročite se na naše e-novice in bodite obveščeni o vseh aktualnih akcijah.

Poleg omenjenih stalnih stroškov se lahko srečate tudi s stroški, ki so neposredno povezani s samim upravljanjem premoženja znotraj sklada. Sem štejemo upravljavske provizije, provizije skrbniških storitev in stroške plačilnega prometa, obveščanja ... Približno tako kot pri stroških, ki jih plačujete za vodenje tekočih računov in premikov denarja na njih.

Img 1

Na voljo so različne naložbene kombinacije

Izbira prave naložbene kombinacije je pomemben korak. Najprej morate ugotoviti, kakšen tip vlagatelja ste! Boste vlagali mesečno ali letno, v manjših ali večjih vložkih? Imate izkušnje ali bi tehnično plat raje prepustili izkušenim strokovnjakom? Prioriteto dajete varnosti naložb ali čim višjemu dobičku? Odgovori na ta vprašanja hitro orišejo vaš tip vlagatelja.

Pri Triglav Skladih lahko izbirate med 6 naložbenimi kombinacijami. Triglav Varni, Umirjeni in Zmerni so kombinacije, ki načeloma ustrezajo vlagateljem, ki sredstev nočejo izpostavljati večjim tveganjem. Kombinacija Triglav Dinamični je primerna za vse, ki ste ob želji po višjih dobičkih pripravljeni sprejemati večja tveganja. Triglav Drzni in Megatrendi pa sta kombinaciji, namenjeni dolgoročnim vlagateljem, ki razumete, da sredstva lahko v vrednosti tudi precej nihajo. Veste pa, da boste dolgoročno vseeno dosegli nadpovprečen donos.

Niste prepričani, katera naložba je prava za vas? Pomagamo vam lahko s personaliziranim varčevalnim načrtom, ki vam ga pošljemo brezplačno.

Img 2

Lahko pa pridobite personaliziran varčevani načrt

Mogoče šele začenjate z vlaganjem, zato niste prepričani, katera naložba je prava za vas, veste pa, da želite svoj privarčevani denar aktivno oplemenititi.

V pomoč vam je lahko personalizirani varčevalni načrt, ki ga izdelamo posebej za vas. Skupaj opredelimo vaše trenutne finančne zmožnosti, zastavimo želene cilje in poiščemo možnosti za njihovo izpolnitev glede na trenutne finančne priložnosti in seveda tveganje, ki ste ga kot vlagatelji pripravljeni sprejeti.

Tako lahko v celoti in enostavno razumete delovanje vaših naložb, njihov pričakovani donos in tveganja.

Svoj varčevalni načrt lahko pridobite prek obrazca spodaj – naročite ga sedaj.

Img 3

Zaslužite si za svoje želje.

Ste kdaj sanjali o najnovejšem profesionalnem fotoaparatu, o novem supu, večmesečnem potovanju po Aziji ali prenovi stare hiše v družinski lasti? Veliko ljudi sanjari, želje pa izpolnijo le tisti, ki naredijo prvi korak - zato izdelajte svoj finančni načrt.

Izpolnite spodnji obrazec in na vaš e-mail naslov boste prejeli personaliziran varčevalni načrt.